انواع گازهای مبرد، گاز فریون
گاز فریون گازی بی رنگ، بی بو، غیر قابل اشتعال و غیرخورنده با سمیت کم است که در دهه 1930 به عنوان مبرد معرفی شد. آنها همچنین به عنوان پیشران برای ذرات معلق در هوا و در کاربردهای فنی متعدد مفید بودند. فریون (علامت تجاری) شامل چندین ترکیب آلی آلیفاتیک ساده فلورینه شده است که برای مقاصد تجاری و صنعتی استفاده می شود. جدا از فلوئور و کربن، فرئون ها اغلب شامل هیدروژن، برم یا کلر هستند. به این ترتیب، فریون ها کلروفلوئوروکربن ها (CFCs)، هیدروفلوئوروکربن ها (HCFCs) و ترکیبات مرتبط هستند.
فرئون ها در شیمی دارای نقطه جوش ناچیز، کشش سطحی کم و ویسکوزیته کم هستند که آنها را به مبردهای بسیار با ارزشی تبدیل می کند. آنها موادی فوق العاده پایدار و بی اثر هستند. فریون ها خطر آتش سوزی ایجاد نمی کنند و در هنگام گردش در یخچال و تهویه مطبوع بوی قابل تشخیصی منتشر نمی کنند. دی کلرودی فلوریدمتان (فریون 12)، تری کلرو فلورومتان (فریون 11)، کلرودی فلورومتان (فریون 22)، دی کلروتترافلوئورواتان (فرئون 114)، و تری کلروتری فلوئورواتان (فریون 113) از اعضای خانواده هستند.

تاریخچه فریون ها
فردریک سوارتز اولین CFC ها را در دهه 1890 سنتز کرد. در اواخر دهه 1920، یک تیم تحقیقاتی توسط چارلز فرانکلین کترینگ در جنرال موتورز سرپرستی شد تا مبردهای خطرناکی مانند آمونیاک را جایگزین کند. توماس میدگلی جونیور رهبری گروه را بر عهده داشت. در سال 1928، این تیم سنتز CFC ها را افزایش داد و کاربرد، پایداری و غیرسمی بودن آنها را نشان داد. Kettering یک دستگاه خنک کننده را برای استفاده از گاز به ثبت رساند. او آن را به Frigidaire، یک شرکت تابعه کاملاً متعلق به جنرال موتورز، صادر کرد. در سال 1930، جنرال موتورز و دو پونت شرکت Kinetic Chemicals را برای تولید فریون تشکیل دادند. محصول آنها دی کلرودی فلورومتان بود و “فریون-12″، “R-12” یا “CFC-12” نام داشت. عدد بعد از R یک عدد کلاس مبرد است که توسط DuPont برای شناسایی هیدروکربن های هالوژنه منفرد و سایر مبردها علاوه بر هالوکربن ها به صورت سیستماتیک توسعه یافته است.
استفاده از اکثر CFCها در حال حاضر توسط پروتکل مونترال در اوت 1987 ممنوع یا به شدت محدود شده است، زیرا آنها مسئول تخریب لایه ازن هستند. مارکهای فریون حاوی هیدروفلوئوروکربنها (HFC) جایگزین بسیاری از کاربردها شدهاند، اما آنها نیز تحت کنترل شدید تحت پروتکل کیوتو هستند، زیرا آنها گازهای “اثر گلخانهای” تلقی میشوند.
فرمول فریون
دو پونت یک سیستم نامگذاری برای CFC ها بر اساس اتم های فلوئور، هیدروژن و کربن معرفی کرد. عددی که از سمت راست دورتر است تعداد فلوئورها است. عدد دوم از سمت راست، عدد هیدروژن به اضافه یک است. در نهایت، رقم سوم از سمت راست، تعداد کربن منهای یک است. بنابراین، CHClF2 فریون 22 است، CCl2F2 فریون 12 است، و به همین ترتیب.
شما باید مشخص کنید که کدام فرمول فریون را می خواهید. CFCl3، CF2Cl2 – همه اینها فریون هستند.
با استفاده از روش زیر می توانید فرمول شیمیایی فریون ها را درک کنید.
فریون (شماره کربن-1) (شماره هیدروژن+1) (شماره فلوئور)
به عنوان مثال: -CFCl3 فریون 11
در اینجا تعداد کربن=1 و 1–1=0 است، بنابراین نیازی به قرار دادن عدد هیدروژن صفر و 0+1=1 عدد فلوئور=1 نیست.
استفاده از مخزن برودتی ذخیره سازی و حمل و نقل موثر مواد برودتی را تضمین می کند که به معنای مزیت از نظر فضای ذخیره سازی (زیرا گازهای مایع فضای کمتری را اشغال می کنند) و ایمنی در هنگام جابجایی این مواد می باشد.
انواع مختلفی از مخازن برودتی وجود دارد، در حالی که یک پیکربندی متداول شامل مخازن استوانه ای دو جداره است که مخازن داخلی از فولاد ضد زنگ و مخازن بیرونی ساخته شده از فولاد کربنی با مواد عایق پر شده است. انتخاب به مایع خاصی که حاوی آن است و اندازه و ظرفیت ذخیره سازی مورد نیاز بستگی دارد.
این مخازن دارای یک مخزن فشار هستند که به وسیله یک مخزن خلاء احاطه گردیده و برای ایجاد خلاء بین جداره بیرونی و مخزن فشار بکار می رود. دو سپر حرارتی میانی و داخلی بین جداره خارجی مخزن خلاء و مخزن فشار وجود دارد که مانع انتقال حرارت از مخزن خلاء به مخزن فشار می شود .حرارت گرفته شده توسط سپر حرارتی میانی ،توسط مایع نیتروژن جذب می شود که داخل ظرف مایع نیتروژن است .حرارت گرفته شده توسط سپر حرارتی داخلی نیز ،ترجیحاً به وسیله نئون مایع که داخل تانک ذخیره نئون مایع واقع است جذب می شود .